(Klik op foto voor fotoalbum)
  Afgelopen woensdag 5 Februari vond in het 3e schoolbasketbaltoernooi plaats. Het was weer een fanatastisch gezicht om c.a. 200 kinderen verdeeld over 20 teams in de sporthal te zien basketballen.
Er werd ontzettend hard gewerkt door de kinderen die met roodgloeiende wangen er alles aan deden om zo goed mogelijk te presteren in het shirt van hun eigen school.
Nieuw op het schoolbasketbal toernooi was dit jaar de grote basketbalquiz. Zo’n 70 kinderen waagde zich tussen de wedstrijden door aan de basketbalgerichte vragen. De winnaar van de quiz won een echte basketbal.

Ondanks dat alle kinderen natuurlijk altijd super graag willen winnen, hing er toch bij zowel winst als verlies een opvallend postieve sfeer in sporthal Hoenderdaal. Zelfs het team dat het moest doen met nederlagen als 36-0 en 24-0 kon terug kijken op een geslaagde middag. De coach van het nog erg jeugdige maar zeker talentevolle team kwam zelfs nog even voor de camera’s: “Ze hebben als kanjers gespeeld en een enorm leuke middag gehad”. Het tekende de vrolijkheid die deze middag uitstraalde.

De Uilenburcht was dit jaar de grote winnaar van het toernooi. Zowel bij de finale van groep 5/6 als bij de finale van groep 7/8 moesten de lintjes er voor zorgen dat de kinderen hun eigen teamgenootjes nog konden onderscheiden van hun vriendjes of vriendinnetjes. Ze waren namelijk allemaal van de Uilenburcht.

Al met al kon de organisatie van basketbal vereniging Blue Arrows terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. De club zit al een tijd in de lift en groeit mede dankzij dit schoolbasketbaltoernooi ieder jaar weer in ledenaantal. Zo kregen ook dit jaar alle kinderen die mee deden een uitnodiging om 3keer gratis te komen trainen. Alles bij elkaar zorgde er voor dat de organisatie besloot om ook volgend jaar weer een schoolbasketbaltoernooi te organiseren .

Sponsor Mixtoernooi