Een paar keer per seizoen treedt Blue Arrows bij thuiswedstrijden op als gastheer voor uitspelende clubs. Dan komen er op een zaterdag of zondag vele basketbalspelers naar Hoenderdaal.

Aan ons allen de taak om onze gasten goed te begeleiden (…..maar wel van ze te winnen natuurlijk !). Thuiswedstrijden kunnen alleen gespeeld worden als de ingedeelde tafelaars en scheidsrechters ook echt aanwezig zijn. Het bestuur en de wedstrijdcommissie hebben daarom een paar regels ingesteld die je hieronder kunt na lezen.

Blue Arrows is een basketbalvereniging met leden uit de hele regio, van Utrecht tot Ede en Houten tot Woudenberg. Ouders van leden uit omliggende gemeenten doen er goed aan het vervoer onderling handig te combineren. Vanaf zes jaar kun je lid worden, het is voor iedereen verstandig om eerst 2 of 3 keer mee te trainen, we kunnen dan kijken of jij de sport leuk vindt. Meestal train je eerst een periode in een oefengroep om de nodige vaardigheden aan te leren. Afhankelijk van de omstandigheden kan dat 6 tot 12 maanden zijn. Belangrijk daarbij is de ontwikkeling van de "bal-behendigheid" van de speler en het teamspel. Soms is instroom in een competitieteam al snel mogelijk. Er zijn voor de jeugd een aantal leeftijdsklassen. De indeling in teams vindt plaats op basis van je leeftijd op 1 januari van het lopende jaar.