Basketball is een fantastische sport, maar het wordt als basketballer nog leuker als je de spelregels beheerst. Daarvoor is er Basketball Masterz. Via de site van Basketball Masterz kunnen NBB-leden het spelregelbewijs halen. Zo'n spelregelbewijs maakt basketballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft je in het veld meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast draagt het kennen van de regels bij aan een sportiever spelverloop en een veiliger sportklimaat.

Kijk snel op www.basketballmasterz.nl

Bij alle wedstrijden is er een timer en een scorer (tafelaars) nodig. Ouders worden een paar keer per seizoen hiervoor ingedeeld (zie ook wedstrijdschema op website). Dit kan wel eens als lastig worden ervaren als je dit niet dagelijks doet en dus niet meer precies weet hoe het ook alweer werkte. Sowiezo worden er tafelcursussen aangeboden bij start van het seizoen, en krijg je altijd hulp van de scheidsrechters gedurende de wedstrijd.

Om je weer even op te frissen raden we je aan vooraf de onderstaande voorbeelden en het InstructieboekjeTafelfunctionarissen even door te nemen zodat je snel weer weet hoe het ook alweer ging. Zorg er tevens voor dat je eerder aanwezig bent, om de zaal met elkaar rustig op te kunnen bouwen, en de benodigde zaken te verzamelen en voor te bereiden en de voorbeelden nog even te kunnen bestuderen. Je bent met z'n tweeën, en ervaring leert dat je veel hulp aan elkaar hebt en dat het vaak heel leerzaam en gezellig is.