In sporthal de Koppeling in Zeist hebben de heren afgelopen zondag met 58-39 gewonnen van Midland, een belangrijke concurrent voor de titel. Beide teams waren helaas niet compleet dus het werd een wedstrijd van 5 tegen 6. Blue Arrows was lekker op schot en dit was zeer welkom tegen de zone verdediging van Midland. Er werd goed en strak gefloten, waarvoor complimenten aan de wedstrijdleiding. Beide teams kijken uit naar de rematch met volledige bezetting na het kerstreces. 

Afgelopen zondag wonnen de Heren met 56 - 46 van de Blue Drakes.
 
Zeer gelijkmatig speelden ze naar de uiteindelijke zege toe, elk kwart werd telkens met een paar punten verschil gewonnen. Blue Arrows stond wederom tegenover een goede zone verdediging en hebben het daar vaak lastiger mee dan tegen een man-to-man defense. Goed om te merken dat ze op dit vlak gegroeid zijn en nog steeds meespelen voor het kampioenschap. 
 
Zaterdag a.s speelt Heren 1 om 15:00 tegen de nr 1, de Break Stars in Sporthal De Trits in Baarn.

Wegens afwezigheid van sommige spelers en de kwaliteit van de tegenpartij werd er gevreesd voor een moeilijke wedstrijd afgelopen zondag in Sporthal Lunetten tegen de Cangeroes aan het Zwarte Woud. Maar na het eerste kwart stond het al 5-15 voor het uitspelende team en ook het 2e kwart werd gewonnen met 13-16, dit bracht de ruststand op 18-31. Het vierde kwart verloren de heren wat aan concentratie en dit kwart werd verloren met 17-16.

Maar een hele knappe prestatie om van dit team uit te winnen en van het veld te kunnen stappen met 41-63 op het scorebord.

In de derde wedstrijd van het seizoen hebben de Heren afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Quick Runners uit Huizen gewonnen met 81-14. Het klikte goed in de aanval, waar de bal rond ging en de centers zichzelf goed vrijspeelden onder het bord. Ook een paar snelle fast breaks voerden de score steeds verder op.

Na de verloren eerste wedstrijd is er nu dus een stijgende lijn waar te nemen met twee gewonnen wedstrijden. Helaas gaat de wedstrijd tegen Almere niet door aankomende zaterdag maar dat geeft de heren wel de tijd om verder te werken aan hun tactiek in de trainingen om 6 November er te staan in de dan belangrijke wedstrijd tegen de Cangeroes.

Na de verloren wedstrijd van vorige week waren de Heren erop gebrand om de eerste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. Het bleek in het begin nog niet zo makkelijk, na het eerste kwart stond de score 9-11 op het bord maar gelukkig werd het tweede kwart met 17-12 gewonnen en daarna zetten de heren keurig orde op zaken mede door een erg goed derde kwart.

Als de bal goed rond gaat en defensief iedereen elkaar helpt kan dit team wederom een gooi gaan doen naar het kampioenschap. De wedstrijd eindigde uiteindelijke in een 60-42 overwinning voor Blue Arrows.

De volgende wedstrijd vindt plaats in sporthal Hoenderdaal op zaterdag 1 Oktober om 12:30 tegen de Quick Runners. Kom allen de H1 aanmoedigen!

Subcategories

Page 1 of 2