Bij de X10 en X12 wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd slangenmodel om te zorgen dat alle spelers evenveel speeltijd krijgen.

Advies aan de coaches: 
  • vul het slangenmodel formulier ruim voor de wedstrijd in, een blanco formulier is als bijlage bij dit artikel te vinden voor de thuiswedstrijden;
  • in de bijlage zijn ook voorbeelden te vinden van het slangemodel bij verschillende antal spelers;
  • zorg voor een eigen copy voor tijdens de wedstrijd;
  • geef een ingevuld formulier tijdig aan de officials en/of coach van de tegenstander;
Nog wat regels en afspraken rond het slangenmodel formulier:
  • Het slangenmodel formulier ligt tijdens de wedstrijd op de wedstrijdtafel zodat deze beschikbaar is voor de scheidsrechters, scorer en timer. Coaches moeten dus voor hun eigen copy zorgen.
  • Na de wedstrijd wordt het slangenmodel formulier door beide coaches ondertekend en wordt bewaard in de map bij het DWF tablet.
  • In de map bij de DWF tablets zitten reserve slangenmodel formulier .

Sportlink

Vanaf dit seizoen maken de Nederlandse Basketball Bond (NBB) en alle aangesloten verenigingen gebruik van Sportlink. De basis is een ledenadministratie maar het verwerkt ook de incassering van contributies alsmede de indelingen van de teams, wedstrijden en scheidsrechters. Sportlink wordt al door vele sportbonden gebruikt.

Ledenadministratie

Onze ledenadministratie (Trudy) heeft inmiddels al goed werk verricht door de conversie van de ledenadministratie te controleren en waar nodig aan te passen en de teams en coaches in te voeren.

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat (Maike en Iris) is nu bezig met het indelen van de wedstrijden, scheidsrechters en scorer/timers. Omstreeks 31 augustus is dit afgerond en beschikbaar via de Sportlink App.  Komende week ontvangen jullie hierover meer informatie.

mobiel Digitaal Wedstrijd Formulier (mDWF)

De overgang naar Sportlink betekent ook dat het wedstrijdformulier digitaal wordt, wat betekent dat de ‘tafelaars' vanaf dit seizoen de gegevens op een tablet gaan invoeren. De coaches, scheidsrechters en scorer/timers zullen hier binnenkort meer uitleg over krijgen. Blue Arrows zal een tafelcursus organiseren zodat iedereen straks goed geïnformeerd en met vertrouwen de wedstrijdgegevens kan invoeren.