Blue Arrows is een basketbalvereniging met leden uit de hele regio, van Utrecht tot Ede en Houten tot Woudenberg. Ouders van leden uit omliggende gemeenten doen er goed aan het vervoer onderling handig te combineren.

Vanaf vijf jaar kun je lid worden, het is voor iedereen verstandig om eerst 2 of 3 keer mee te trainen, we kunnen dan kijken of jij de sport leuk vindt. Afhankelijk van de omstandigheden kan dat 6 tot 12 maanden zijn. Belangrijk daarbij is de ontwikkeling van de "bal-behendigheid" van de speler en het teamspel. Soms is instroom in een competitieteam al snel mogelijk. Er zijn voor de jeugd een aantal leeftijdsklassen. De indeling in teams vindt plaats op basis van je leeftijd op 1 januari van het lopende jaar.

Een paar keer per seizoen treedt Blue Arrows bij thuiswedstrijden op als gastheer voor uitspelende clubs. Dan komen er op een zaterdag of zondag vele basketbalspelers naar Health Center Hoenderdaal.

Aan ons allen de taak om onze gasten goed te begeleiden (…..maar wel van ze te winnen natuurlijk !). Thuiswedstrijden kunnen alleen gespeeld worden als de ingedeelde tafelaars en scheidsrechters ook echt aanwezig zijn. Het bestuur en de wedstrijdcommissie hebben daarom een paar regels ingesteld die je hieronder kunt na lezen.

Betreft aanwezigheid scheidsrechters & tafelaars:
  1. Het wedstrijdschema staat op de BA website en elk lid / ouder wordt geacht zich daarvan in kennis te stellen. Doordat tussentijdse veranderingen kunnen optreden, wordt geadviseerd voor elke (thuis) wedstrijd de actuele schema’s op de website te bekijken.
  2. Tijdens de wekelijkse training voorafgaand aan een thuiswedstrijd zal de trainer de schema’s bespreken en scheidsrechters en tafelaars aanspreken.
  3. Kan een van de ingedeelden niet (tafelaar, fluiter, rij-ouder) dan zorgt deze zelf voor vervanging en meldt dit aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of aan de teamouder / teamcaptain.
  4. Wanneer een tafelaar of scheidsrechter bij een thuiswedstrijd niet volgens schema komt opdagen en geen vervanging heeft geregeld, zal de coach van het wedstrijdspelende team dit zsm. melden aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  5. De wedstrijdcie meldt dit vervolgens aan de trainer, die het bij de eerstvolgende training opneemt met de gemiste tafelaar of fluiter
  6. Is een lid niet volgens schema komen op dagen bij thuiswedstrijden en heeft hij/zij geen vervanging geregeld om te fluiten of te tafelen, dan kan er besloten worden om dit lid voor een wedstrijd te schorsen. Dit besluit wordt door de wedstrijdcie in overleg met de trainer genomen.
  7. Bij herhaaldelijk verzuim zal een lid bij het bestuur ter verantwoording worden geroepen.
  8. Het bestaande (geld) boetebeleid gehandhaafd, maar wordt dit als allerlaatste middel ingezet, omdat we uitgaan van goede wil van alle betrokkenen.
N.B. : Bij teams t/m U16 zijn ouders actief als tafelaars. Bij oudere teams tafelen despelers ook zelf, bij andere teams  of bij hun eigen team. Kijk dus steeds goed in het wedstrijdschema waar jouw naam vermeld wordt.
Deze regels en het boetebeleid van Blue Arrows zijn na te lezen op onze website.